Van bakken tot blinken
Waarom Bicarbonaat van La Baleine een échte keukenheld is
We kennen het allemaal: de drukte van de feestdagen loert om de hoek, de oven draait op volle toeren en de afwas stapelt zich sneller op dan het deeg rijst. Gelukkig is er één ingrediënt dat redt wat er te redden valt, zowel in de pan als ernaast: Bicarbonaat van La Baleine.
Al meer dan 90 jaar wint La Baleine haar beroemde zeezout in de Camargue, waar wind, zon en zee samen een puur product creëren. Vanuit diezelfde traditie van vakmanschap en respect voor de natuur ontwikkelde het merk La Baleine-Bicarbonaat: een 100% natuurlijk poeder op basis van zout en kalksteen, doeltreffend en volledig biologisch afbreekbaar.
“Natriumbicarbonaat heeft een milde alkalische werking en wordt al sinds de oudheid gebruikt als rijsmiddel, reiniger en geurverdrijver”, zegt Lia Arlix International Marketing Manager van La Baleine. “Een natuurlijke keukenheld die bewijst dat eenvoud nog altijd het beste recept is. Daarom is La Baleine-Bicarbonaat het ultieme 2-in-1-product voor wie bewust leeft, kookt en schoonmaakt.”
De culinaire superkracht van bicarbonaat
Bicarbonaat is de geheime troef van elke thuisbakker. Een snuifje volstaat om pannenkoeken luchtiger te maken, muffins zachter of cake egaler. Bicarbonaat werkt als natuurlijk rijsmiddel zodra het in contact komt met een zuur ingrediënt – denk aan yoghurt, karnemelk of citroensap. Resultaat? Luchtige, goudbruine gebakjes met precies de juiste textuur.
Bicarbonaat doet ook wonderen bij groenten: voeg een lepeltje toe aan het kookwater van bonen, broccoli of linzen, en ze behouden hun levendige groene kleur, zijn sneller gaar én lichter verteerbaar. En wie graag experimenteert in de keuken, kan met bicarbonaat zelfs zachte falafels, krokante frietjes of smeuïge chocoladekoekjes maken.
Lekkere recepten met bicarbonaat? Check https://www.la-baleine.nl/onze-recepten/
En na het koken… poetsen met hetzelfde potje
Bicarbonaat van La Baleine houdt niet alleen je gerechten in topvorm, maar ook je keuken. Wijnglazen met kalkaanslag? Laat ze even weken in lauwwarm water met wat bicarbonaat en ze schitteren als nieuw. Een kommetje met zes eetlepels in de koelkast voorkomt hardnekkige geuren van kaas, ui of vis. Zelfs je snijplanken, werkblad en oven knappen op van een zachte poetsbeurt met bicarbonaat – het werkt licht schurend, antibacterieel en geurneutraliserend. En wie voor de feestdagen zijn zilverwerk uit de kast wil halen, geef het instant zijn glans terug met een paar eetlepels bicarbonaat in warm water.
Meer poetstips met bicarbonaat? Check het bicarbonaat-huis van La Baleine!
Alle packshots + beelden kan je hier terugvinden.
Voor meer informatie:
RCA I Marie Piton I marie.piton@rca.be I +32 473 23 82 78
La Baleine I https://www.la-baleine.nl/



